Andrej Babiš v pátek konečně zveřejnil jména svých stranických es na místa ve vládě – tři z devíti ministrů za ANO opustí své resorty a nahradí je noví svědci Babišovi. Tentokrát se možná bude jednat o jedny z těch nejvěrnějších. Vedle obměnění šéfů na postu ministerstva obrany nebo průmyslu a obchodu vzbudilo pozdvižení hlavně obsazení ministerstva spravedlnosti Taťánou Malou – člověka bez právního vzdělání (které by bylo uznáváno Českou advokátní komorou) a s žádnou odbornou kvalifikací pro tuto funkci.

Při výběru těch „pravých“ na ministerská křesla Babiš podle svých slov vycházel z toho, jak intenzivně makají, jaký tah mají na branku a jak jsou schopní pracovat v kolektivu. Taťána Malá se ale spíš proslavila díky svým výrokům a obraně předsedy hnutí ANO v kauze Čapí hnízdo. “Co brání tomu, aby se řešení té kauzy posunulo o čtyři roky nebo prostě do doby, než budou nové volby. Co se stane?” Tímto prohlášením z rozhovoru pro Info.cz Taťána Malá vzbudila pozornost veřejnosti letos v lednu.

Spravedlnost má být slepá, protože by měla měřit každému stejně. Ten, kdo sedí v jejím čele, by měl rozhodovat beze strachu, vidiny prospěchu a střežit mravní zákon.

Malá se určitě nedostala do vysoké politiky díky svým znalostem a schopnostem. Nominaci na post spravedlnosti ji vynesla její úslužnost, loajalita a obdiv k vůdci hnutí. Tento „přirozený výběr“ těch nejhorších v České republice zavedl a upevnil už Miloš Zeman. Spodina se dostala k řízení státu. V zemi, kde Jiří Ovčáček může oficiálně šířit lži nebo Jaromír Soukup být moderátorem hradní propagandy, i Taťána Malá může řídit ministerstvo. Atributem spravedlnosti je slepota – šátek na očích. Spravedlnost má být slepá, protože by měla měřit každému stejně. Ten, kdo sedí v jejím čele, by měl rozhodovat beze strachu, vidiny prospěchu a střežit mravní zákon. Taťána Malá je ale pouze zaslepena svým obdivem ke svému vůdci. Proto bychom měli nyní více než kdy před tím střežit spravedlivou justici v našem státě a nenechat zákony ohýbat podle dvojího metru.

 

Leave a Reply

Trending

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading