Prezident Zeman si vyhradil týden na to, aby reagoval na útok ve Vrběticích. Dnes se nám všem splnil “sen”. Zeman se vyjádřil ve svém nedělním proslovu o vztazích k Rusku, výbuchu ve Vrběticích a k policii ČR. A všichni se shodneme, že Zeman pokračuje ve své misi agenta z Ruska.

Možná by bylo lepší, kdyby raději mlčel. 

Pokud jste doufali v nějaký poslední záblesk morálky u pana prezidenta, chyba není ve vás, ale v Zemanovi. Vy jste možná doufali v dobro, bohužel Zeman už neví, co to znamená.

Zeman šíří dezinformace

Zeman se už ani netají tím, že si vybírá pečlivě média, kterým poskytne vyjádření nebo rozhovor. Většinou se jedná o mediální kanály, kde dokáže Zeman setřást moderátora nebo se k jeho osobnosti vyjadřují kladně či neutrálně. Stopku tak dostala třeba Česká televize. Dnešní vyjádření probíhalo tedy na televizi Prima, rozhovor pak vedla moderátorka Terezie Tománková známá např. z Partie. A zrovna ona to dost od Zemana schytala. Často ji urážel a zpochybňoval její profesionalitu, nutno podotknout, že sama Tománková se mohla za sebe více postavit a útok Zemana odrazit. No nestalo se tak.

Zeman místo toho začal z Vrbětic dělat “svou” kauzu. On prý sám jednal s více lidmi a na stole jsou dvě vyšetřovací zprávy. Zemanovy dezinformace začínají. Prý se mohlo jednat o akt cizí rozvědky. Zajímavé je, že po celou dobu se nevyjádřil k tajné policii, která celou kauzu prošetřuje. Tu jako obvykle stihl během svého projevu pošpinit. A proč se k celé situaci vyjádřil až po týdnu? Inu proto, aby si všechny materiály stihl pečlivě nastudovat. Jenomže on si nastudoval jenom to, co sám chtěl, či-li materiály z dezinformačních proruských webů. 

Shrneme-li všechno, co řekl, jednalo se pouze o nepodložená tvrzení, zkreslené informace posilující zájmy Ruska. Naprosto podkopal suverenitu Česka a zneuctil i samotné oběti útoku. 

Aby odvrátil pozornost od Vrbětic, stihl ještě podotknout, že v případě nevyslovení důvěry vládě Andreje Babiše, nechá současnou koalici dovládnout a nerozpustí sněmovnu. Sice protiústavní, ale Zeman se považuje za vládce všeho. 

Hamáček má prezidenta rád….

Zeman svým vystoupením totálně podkopal postoj současné vlády. Z Babiše a spol. udělal hlupáky. I když vláda tvrdila, že má prezidentovu podporu, dle dnešního vystoupení tomu tak není. Zatímco opozice Zemanovy výroky k Vrběticím ostře zkritizovala. Hamáček se vyjádřil opět neutrálně, na svém twitterovém účtu stihl napsat, že pana prezidenta má rád. No to mu moc nepomůže. Zbylé špičky ČSSD se vyjádřily podobně jako jejich předseda. 

Ruský vliv na našem území bez pochyby je a bohužel bude, ovšem záleží na nás, jak ho dokážeme korigovat a případně se mu postavit. Prezident Zeman to neumí. V dnešním proslovu, tak pouze vyřkl bezvýznamné teorie, kterým média přiřkla význam. Jak sami víme, bylo by lepší, kdyby tomu tak nebylo. Zeman je zapšklý starý muž prahnoucí po pozornosti a té se mu dostává. My jako občané si zasloužíme lepšího prezidenta, který nás stmelí a nerozdělí. 

Leave a Reply

Trending

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading